U Mužincu održan prvi deo Miholjskih susreta sela

Društvo Sport

U sokobanjskom selu Mužinac održan je i prvi deo manifestacije „Miholjski susreti sela”. Opštini Sokobanja po treći put dodeljena su besplatna sredstva za organizovanje ove manifestacije u okviru koje su pozvani da učestvuju meštani svih sela opštine Sokobanja. Ideja je da se kroz druženje, zabavu, kulturu i sport poboljša društveni život meštana u ruralnim sredinama.

Sportski savez opštine Sokobanja je pomogao u realizaciji sportskog dela manifestacije, a takmičari su se nadmetali u skoku u dalj, bacanju kamena, nadvlačenju konopca i trci u džakovima.

Prvo mesto u disciplini „Skok u dalj” pripalo je Nebojši Milojeviću iz Mužinca, drugo mesto Stefanu Matiću iz Nikolinca, a treće mesto zauzeo je Vladica Miletić iz Vrbovca.

U disciplini „Bacanje kamena” prvo mesto je zauzeo Dejan Vidaković iz Mužinca, drugo mesto Stefan Stojanović iz Vrbovca, dok je treće mesto zauzeo Miloš Antonijević iz Trubarevca.

U disciplini „Trka u džakovima” prvo mesto pripalo je Stefanu Matiću iz Nikolinca, drugo mesto Nebojši Milojeviću iz Mužinca, a treće mesto zauzeo je Milan Bogićević iz Vrmdže.

U displini „nadvlačenje konopca” takmičilo se ekipno. Prvo mesto zauzela je ekipa „Mužinac”, drugo mesto ekipa „Beli potok”, a treće mesto pripalo je ekipi „Žene iz Mužinca”.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo za brigu o selu, a organizator Opština Sokobanja. Za najbolje u individualnim disciplinama obezbeđene su medalje, dok su u disciplini nadvlačenja konopca obezbeđeni pehari za prva tri mesta. Priznanja najboljima u sportskim disciplinama uručili su predsednici mesnih zajednica (Trubarevac, Vrbovac, Beli potok, Sesalac, Mužinac, Šarbanovac i Vrmdža), a nakon takmičenja i dodela nagrada usledio je i bogat kulturno-umetnički program.

Drugi deo „Miholjskih susreta sela” biće održan 11. septembra u selu Sesalcu.

Izvor fotografija: Sportski savez opštine Sokobanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × four =