Родитељски и подела бесплатних уџбеника у четвртак

Друштво

Школска година, као и у целој Србији, тако и у сокобањској Основној школи „Митрополит Михаило”, почиње првог септембра, тачније у петак. Али је ова школа због низа активности које треба предузети и према новим смерницама Министарства просвете, одлучила да организује родитељске састанке 31. августа.

По речима директорке Тање Глигоријевић, од осам сати биће прозивка и смештај у одељења ученика првог разреда, а од девет часова биће прозивка ученика петог разреда.

− И ове године општина Сокобања обезбедила је бесплатне уџбенике за све ученике наше школе, тако да ће председник општине, господин Миодраг Николић 31. августа бити са нама и заједнички ћемо поделити уџбенике и прибор нашим ученицима. Касније ће одељенске старешине одржати родитељске састанке и детаљно родитеље упутити на све активности и препоруке Министарства просвете за ову школску годину. За ученике од  другог до седмог разреда такође ће се одржати родитељски састанци 31. августа од 11 часова, када ће, такође, родитељи бити упознати са свим активностима и биће подељени бесплатни уџбеници ‒ каже наша саговорница.

Што се тиче активности од првог септембра, директорка каже да су добили детаљне смернице од стране Министарства, тако да ће први радни дан, 1. септембар, бити посвећен разговору са децом и упознавању са планом рада у првим недељама нове школске године.

‒ Настава у недељи од четвртог до осмог септембра 2023. године организоваће се кроз тематску наставу и сваки дан имаће своју тему и наставници и учитељи ће кроз интегративну-амбијенталну наставу и пројектну наставу да упознају ученике са неговањем вредности међусобног поштовања, сарадње и солидарности уз обавезно уважавање различитости ‒ објашњава директорка Тања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =