У хотелу „Бањица” због пандемије, мање гостију

Друштво Туризам

Прошло је већ више од годину дана од проглашења пандемије изазване корона вирусом. Свима је познато да сепоред тога што је ова болест однела многе животе, негативно одразила и одражава на целокупну економску ситуацију, свуда у свету па и код нас. Посебно је лоша ситуација у туризму и угоститељству. Оно што је сигурно, јер и статистички подаци тако показују, да је Сокобања прошлог лета у такозваном шпицу сезоне, упркос свему, бележила веома добру посећеност, тако да и даље код свих који се баве туризмом постоји нада да ће слично бити и ове године.

Оно што је за сада очигледно је да је ова година због неповољне епидемиолошке ситуације кренула веома лоше, а са тим се слаже и Александар Момировић комерцијалиста хотела „Бањица”.

− И ове године је нажалост изостала прослава нове године, када наш хотел има доста гостију а онда се ситуација у јануару мало побољшала па смо мислили да ће кренути набоље. Међутим, у међувремену је епидемија почела да се шири а туристи су све више отказивали термине заказане за март месец, а у великом броју отказују и оне које су резервисали за април − истиче Момировић.

Тренутно у хотелу „Бањица” има око педесет гостију. Наш саговорник додаје да у овом хотелу све чине да привуку госте и у оваквој ситуаци, зато су за април месец направили велики попуст за све, тако да ће један дан са пуним пансионом и терапијом коштати свега 2.190 динара.

− Раније смо од почетка марта све до средине јуна имали у континуитету рекреативну наставу и спортисте на припремама. Међутим, прошле године смо били празни у поменутом периоду а тако је и ове године, зато се трудимо да привучемо сада другачију клијентелу, односно раднике и пензионере са надом да ће онај главни шпиц сезоне током лета и јесени, бити добар − додаје Момировић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 5 =