Баба Марта у Сокобањи

Друштво

Сокобањом и њеном околином ових дана доминира бела боја. Иако се у ваздуху осећа дах пролећа, на сунце и зеленило у овдашњим парковима и околним излетиштима мораћемо да сачекамо још неки дан. Дотле чувена Баба Марта као да се уселила у Бању и да јој је лепо и тешке муке се спрема за пут. То показују и подаци Републичког хидрометеоролошког завода.

У Читлуку има снега један центиметар, колико је и пало у протекла 24 часа. У истом периоду забележене су падавине од 6,2 литра по метру квадратном. У Шарбановцу тренутно снежни покривач износи пет центиметара, а за 24 часа било је 1,3 литра падавина. Највише снега има у селу Језеру 17 центиметара, од којих је три центиметра пало у последња 24 часа. У овом месту забележене су и падавине од 3,2 литра по метру квадратном.

Према најавама метеоролога разведравање у Сокобањи се очекује у петак када би минимална температура требала да буде минус 1, а највиша 7 степени. Тада би Баба Марта да отпутује, а да ли ће се вратити не зна се. За сада, метеоролози јој нису написали повратну карту.

Док чекамо да сунце обасја овдашње пределе, данашњи изглед Бање и околине забележио је наш колега Кристијан Ђорђевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − seventeen =