У биоскопу „Моравица”: Вечерас премијерно „Руски Конзул”

Друштво Култура

Овонедељни репертоар биоскопа „Моравица” поред филмова који су у жижи интересовања доноси и једну премијеру. Премијерно ће бити приказано најновије остварење из домаће кинематографије и то филм „Руски конзул”, рађен по роману Вука Драшковића, у коме главну улогу тумачи недавно преминули глумац Жарко Лаушевић.

Филм Мирослава Лекића „Руски конзул” описује дешавања која су дефинисала будући суживот Срба и Албанаца на Косову. Иначе главни јунак филма, српски доктор Илија Југовић по казни добија премештај, болницу у Призрену. Ту упознаје професора историје Љуба Божовића – „Руског конзула”, наизглед психијатријског пацијента који твди да ће ускоро „Русија опет постати Русија, а Косово ће опет бити српско”. Против Божића се окрећу локални албански моћници, сепаратисти. Они покушавају да иселе Божовић, али у његову заштиту стаје доктор Југовић. Улоге у филму тумаче Жарко Лаушевић, Небојша Дугалић, Паулина Манов, Светозар Цветковић, Висар Вишка, Даница Радуловић, Нада Мацанковић, Менсур Сафкију, Енвер Петровци, Љубиша Савановић и Петар Зекавица.

„Руски конзул” ће вечерас премијерно бити приказан у термину од 20 часова, а такође биће приказан и током викенда (субота од 17 часова и недеља од 20 часова и 30 минута) и у среду од 20 часова.

За љубитеље седме уметности и даље је на репертоару филм „Јорговани”, који ће бити приказан вечерас од 18 часова и недељу од 18 часова и 15 минута. Филм „Дина 2” ће пак бити приказан у суботу од 20 часова и 30 минута.

Најмлађе посетиоце биоскопа очекује наставак приказивања цртаних филмова „Дружина из Џунгле 2: Светска турнеја” „Кунг Фу Панда 4 3Д” и „Школа магичних животиња 2”. Филмови су синхронизовани на српски језик.

Према плану и програму рада биоскопа „Моравица” нерадан дан је понедељак (11. март).

Комплетан репертоар за период од 7. марта до 13. марта можете погледати на следећој фотографији:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 1 =