У биоскопу „Моравицаˮ: Недеља премијера

Друштво Култура

Овонедељни репертоар у биоскопу „Моравицаˮ доноси нам филмове који се налазе у жижи интересовања, у који су уврштене чак три српске премијере и једна сокобањска премијера. Што се тиче српских премијера на програму су „Нова планета мајмуна: Краљевствоˮ, „Back to blackˮ и „Измишљени пријатељиˮ, а публика у Сокобањи ће моћи да погледа и филм „Таротˮ. Но кренимо редом…

„Нова планета мајмуна: Краљевствоˮ је наставак филма „Планета мајмуна: Ратˮ из 2017. године и четврто је остварење у новијем серијалу „Планета мајмунаˮ. Овај филм доноси нам радњу која се дешава скоро 300 година након догађаја из претходног филма. Цивилизације мајмуна су се појавиле из оазе у коју је Цезар одвео своју заједницу, док су људи назадовали у дивље, примитивно стање. Када вођа мајмуна, Проксим Цезар, изопачи Цезарова учења како би поробио друге кланове у потрази за остацима људске технологије, Ноа, обична шимпанза, креће на мучно путовање заједно са младом женом по имену Меј како би одредио будућност и мајмуна и људи.

Филм „Нова планета мајмуна: Краљевствоˮ ће своју премијеру доживети вечерас од 20 часова и 30 минута, док ће репризно бити приказан у недељу и понедељак у истом термину, од 20 часова и 30 минута.

Изванредна прича о Ејми Вајнхаус, од почетка каријере до револуционарног студијског албума „Back to blackˮ је радња истоименог филма испричана из њене перспективе и инспирисана дубоко личним текстовима које је писала. Овај филм је изузетан портрет жене која стоји иза једног феномена и бурне везе која је центар једног од најлегендарнијих музичких албума свих времена.

Премијера филма о Ејми Вајнхаусе заказана је за суботу у 18 часова , а репризно ће бити приказан у понедељак, 13. маја, од 20 часова и 30 минута.

Од сценаристе и редитеља Џона Красинског филм „Измишљени пријатељиˮ говори о девојчици која открива да може да види свачије измишљене пријатеље и шта ради са том супермоћи док се упушта у магичну авантуру поновног повезивања заборављених измишљених пријатеља са њиховом децом. У филму глуме Рајан Ренолдс, Џон Красински, Кејли Флеминг и Фиона Шо.

„Измишљени пријатељиˮ ће премијерно бити приказани у недељу, 12. маја, од 16 часова и 30 минута. Биоскоп „Моравицаˮ је за ту прилику припремио и једно изненађење за најмлађе. Наиме, сви малишани се могу укључити у ликовни конкурс и да нацртају свог замишљеног пријатеља, а људи из биоскопа ће најкреативније радове наградити симпатичним наградама са мотивима из овог филма. Цртеже треба донети до премијере филма „Измишљени пријатељиˮ.

Публика у Сокобањи ће имати прилику да погледа још један нови наслов у свом биоскопу и то филм „Таротˮ. Када група пријатеља прекрши правила читања тарота „никад не користи туђу шпилˮ несвесно ослободе велико зло заробљено унутар уклетих карата. Један по један, суочавају се лицем у лице са судбином, борећи се против смрти и бежећи од будућности која им је проречена читањем тарот карата.

„Таротˮ ће бити приказан у недељу, 12. маја, од 18 часова и 30 минута.

На овонедељном репертоару биоскопа „Моравица” увршетени су и даље светски хитови „Ривали” и Годзила против Конга: Ново царство 3Д”. За најмлађу публику и ове недеље биће приказан филм „Кунг Фу Панда 4 3Д” и „Нојева барка”.

Према плану и програму рада биоскопа „Моравица” нерадани дани су петак (10. мај) и среда (15. мај).

Комплетан репертоар за период од 9. до 15. маја можете погледати на следећој фотографији:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 14 =