Trubarevac pobednik Seoskih igara Sportskog saveza Srbije

Društvo Sport

Sokobanja je po prvi put bila domaćin Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Okupile su se ekipe iz sela Resnik, Milušinac, Jošanica, Žučkovac, Vrelo, nekoliko takmičara iz Nikolinca koji su želeli da vide ovu vrstu takmičenja, a čini se da su najspremniji došli meštani Trubarevca koji su i osvojili prvo mesto na Seoskim igrama i plasirali se na okružno takmičenje, drugo mesto zauzeo je tim iz Žučkovca dok je treća bila ekipa iz Vrela.

 

 DSC4443
 DSC4424
 DSC4456
 DSC4398
 DSC4470
 DSC4405
 DSC4479
 DSC4510
Aperture: 6
Camera: NIKON D7000
Iso: 200
Orientation: 1

I pored 10 disciplina, najviše pažnje su privukle odbojkaške i fudbalske utakmice, koje je pratilo i dosta gledalaca i kako kažu u Sportskom savezu Sokobanje ovakvi turniri imaju dugu tradiciju. Na samom takmičenju, u pauzi između disciplina, mogli smo da vidimo i predstavu „Amaterskog SB pozorišta” čiji glumci su nam prikazali posetu Branislava Nušića ovoj banji i bolje nas upoznali sa prirodnim bogatstvima i kulturnim nasleđem, a ono što je Nušić poručio davno važi i danas „Sokobanja, Sokograd – dođeš mator, odeš mlad”.

Trubarevac je bio prvi u šest disciplina: poligon,bacanje kamena, skok u dalj, obaranje ruku, šah i nadvlačenje konopca. Žučkovac kao drugoplasirana ekipa u ukupnom plasmanu imao je i najviše drugih mesta: poligon, bacanje kamena, skok u dalj, obaranje ruku, nadvlačenje konopca,narodno rvanje,nadvlačenje štapa i odbojka. Resnik je pobedio u disciplini nadvlačenja štapa kao i u narodnom rvanju, Milušinac u odbojci a Jošanica u malom fudbalu.

Pobednici opštinskog takmičenja plasiraju se u finale koje se održava poslednjeg vikenda avgusta, traje dva dana, a mesto finala za 2021. godinu biće naknadno saopšteno. Pobednik finalnog takmičenja osvaja glavnu nagradu – izgradnja rukometnog terena u selu pobednika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + 1 =