Прослава Дана општине: Свечана седница, бесплатна представа и финале купа

Друштво

У петак 21. јуна, Сокобања прославља Дан општине, али и велики датум, не само у свом, већ и у републичком календару, почетак организованог туризма. Ове године локална самоуправа припремила је разноврстан програм, па ће поред свечаности и доделе захвалница, у вечерњим сатима бити изведена бесплатна представа, а сутрадан ће бити одиграно финале купа Сокобање.

Обележавање Дана општине и 187 година од почетка организованог туризма, почеће тачно у подне, традиционалним коктелом добродошлице у хотелу „Моравицаˮ, а сат времена касније одржаће се свечана седница на којој ће бити подељене плакете и захвалнице.

– Поред плакета које су намењене министрима и месним заједницама, имамо много похвалница намењених деци која су успешна у спорту и на републичким такмичењима. Задовољство је испоштовати њихово знање и таленте које су показали током протекле школске године – каже Данијела Васиљевић, председница Скупштине општине Сокобања.

С обзиром да је Дан општине Сокобања и Дан туризма у Србији, домаћини се надају и посети високих званичника, а најављују и долазак гостију из суседних општина и побратимских градова.

– Надамо се доласку министарке заштите животне средине Ирене Вујовић и министра туризма и омладине Хусеина Мемића. Такође смо добили потврду доласка наших колегиница и колега из побратимских општина, доћи ће наши пријатељи из Котор Вароши из Републике Српске, из Грчке из региона Волви, из околних општина, наше драге комшије из Алексинца, Бољевца, Књажевца, Зајечара, вероватно Ниша и наравно они који су негде и најважнији, то су посланици којих ће поред наше Оливере Денић бити још три, такође наши одборници Скупштине општине Сокобања, председници месних заједница и грађани Сокобање – наводи председница сокобањске скупштине.

Обележава се и 187 година организованог туризма у Србији и Сокобањи

Прослава Дана општине биће настављена у вечерњим сатима у бисокопу „Моавицаˮ. Од 20:00 часова ансамбл „Окрет театраˮ из Београда за грађане ће извести представу „Бранислав Нушић – Аутобиорафијаˮ, а улаз је бесплатан за све посетиоце. Сутрадан љубитеље спорта на терену Спортског центра „Подинаˮ од 20:00 часова очекује традиционални фудбалски меч ФК „Хајдукˮ Рујевица – ФК „Требичˮ Сокобања.

Дан општине обележава се у знак сећања на први ваучер који је написао Кнез Милош Обреновић, упутивши заставника Лазаревића из Крагујевца на лечење у Сокобању.

Након дводневног обележавања Дана општине у Сокобањи се наставља славље, јер је већ у недељу, 23. јуна, општинска слава Света Тројица. Обележавање ће почети јутарњом литургијом у храму Преображења Господњег у центру града, а затим ће из порте цркве литија кренути ка општини, где ће бити настављено славље.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 18 =