Трубаревац победник Сеоских игара Спортског савеза Србије

Друштво Спорт

Сокобања је по први пут била домаћин Сеоских игара Спортског савеза Србије. Окупиле су се екипе из села Ресник, Милушинац, Јошаница, Жучковац, Врело, неколико такмичара из Николинца који су желели да виде ову врсту такмичења, а чини се да су најспремнији дошли мештани Трубаревца који су и освојили прво место на Сеоским играма и пласирали се на окружно такмичење, друго место заузео је тим из Жучковца док је трећа била екипа из Врела.

 

 DSC4443
 DSC4424
 DSC4456
 DSC4398
 DSC4470
 DSC4405
 DSC4479
 DSC4510
Aperture: 6
Camera: NIKON D7000
Iso: 200
Orientation: 1

И поред 10 дисциплина, највише пажње су привукле одбојкашке и фудбалске утакмице, које је пратило и доста гледалаца и како кажу у Спортском савезу Сокобање овакви турнири имају дугу традицију. На самом такмичењу, у паузи између дисциплина, могли смо да видимо и представу „Аматерског СБ позоришта” чији глумци су нам приказали посету Бранислава Нушића овој бањи и боље нас упознали са природним богатствима и културним наслеђем, а оно што је Нушић поручио давно важи и данас „Сокобања, Сокоград – дођеш матор, одеш млад”.

Трубаревац је био први у шест дисциплина: полигон,бацање камена, скок у даљ, обарање руку, шах и надвлачење конопца. Жучковац као другопласирана екипа у укупном пласману имао је и највише других места: полигон, бацање камена, скок у даљ, обарање руку, надвлачење конопца,народно рвање,надвлачење штапа и одбојка. Ресник је победио у дисциплини надвлачења штапа као и у народном рвању, Милушинац у одбојци а Јошаница у малом фудбалу.

Победници општинског такмичења пласирају се у финале које се одржава последњег викенда августа, траје два дана, а место финала за 2021. годину биће накнадно саопштено. Победник финалног такмичења осваја главну награду – изградња рукометног терена у селу победника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + three =