„Trka sa suncem” pobednik 12. Foto izazova

Društvo Turizam

Proglašenje pobednika Foto izazova održano je u galeriji u petak 23. avgusta. Fotografija „Trka sa suncem” autora Martina Matejića iz Blendije pobednik je ovogodišnjeg nagradnog konkursa, koji je dvanaesti put zaredom organizovala Turistička organizacija Sokobanja.

Drugo mesto osvojila je fotografija pod nazivom „U ritmu Moravice” autora Milana Todorovića iz Dimitrovgrada, a treće mesto fotografija „Vrmdžansko jezero” Merime Nikolić iz Sokobanje.

Prema već poznatim propozicijama, sve fotografije su bez specijalnih efekata, i sadrže realistične, a ne apstraktne prikaze Sokobanje i okoline (odnosno u skladu sa zadatom temom).

Tema ovogodišnjeg nagradnog foto konkursa bila je „Pokreni se u ritmu Sokobanje”. Tročlanim žirijem je predsedavao fotograf Dragiša Petrović, dok su članovi bili Saša Petrović, grafički dizajner i Milena Milenković, stručni saradnik za turizam.

Na konkurs se javilo 18 autora sa 75 fotografija. Od tog broja žiri je napravio uži izbor u koji je ušlo 40 fotografija, a nakon toga odabrao tri prvonagrađene. U skladu sa propozicijama manifestacije i Odlukom UO TOSB pobednik je nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 50.000 dinara, druga nagrada je iznosila 30.000 dinara, a treća 10.000 dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 − 5 =