„Трка са сунцем” победник 12. Фото изазова

Друштво Туризам

Проглашење победника Фото изазова одржано је у галерији у петак 23. aвгуста. Фотографија „Трка са сунцем” аутора Мартина Матејића из Блендије победник је овогодишњег наградног конкурса, који је дванаести пут заредом организовала Туристичка организација Сокобања.

Друго место освојила је фотографија под називом „У ритму Моравице” аутора Милана Тодоровића из Димитровграда, а треће место фотографија „Врмџанско језеро” Мериме Николић из Сокобање.

Према већ познатим пропозицијама, све фотографије су без специјалних ефеката, и садрже реалистичне, а не апстрактне приказе Сокобање и околине (односно у складу са задатом темом).

Тема овогодишњег наградног фото конкурса била је „Покрени се у ритму Сокобање”. Трочланим жиријем је председавао фотограф Драгиша Петровић, док су чланови били Саша Петровић, графички дизајнер и Милена Миленковић, стручни сарадник за туризам.

На конкурс се јавило 18 аутора са 75 фотографија. Од тог броја жири је направио ужи избор у који је ушло 40 фотографија, а након тога одабрао три првонаграђене. У складу са пропозицијама манифестације и Одлуком УО ТОСБ победник је награђен новчаном наградом у износу од 50.000 динара, друга награда је износила 30.000 динара, а трећа 10.000 динара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =