ТОСБ се припрема за главну туристичку сезону

Друштво Туризам

Радници туристичке организације Сокобања (ТОСБ), током целе године раде на промоцији Сокобање као туристичке дестинације. Од самог почетка ове године интезивно раде и на припремама за наступајућу, главну туристичку сезону и на организацији већ традиционалних и неких нових туристичких манифестација, за које се искрено надају да ће ове године бити одржане на Летњој позорници „Врело” која је завршена прошле године.

− Прошлог ,скоро читавог лета била је ванредна ситуација у општини Сокобања и према мерама је било дозвољено само окупљање до пет лица и у затвореном и на отвореном те објекат није могао да ради. Надамо се да ће епидемија јењавати, и да ће овог лета бити потпуно безбедно да се овакви догађаји одржавају јер су они саставни део једне туристичке понуде и туристи су навикли на те манифестације – каже Љубинко Миленковић, директор ТОСБ.

Поред већ традиционалних манифестација „Прве хармонике”, „Грин харт феста”, „Златних руку”, ТОСБ планира да се и „Бањско културно лето” од ове године почне одржавати на Летњој позорници „Врело”.

1 DSC 5165 green heart 2018 arhiva
 DSC2590 prva harmonika 2019 arhiva
 DSC6994 sokobanjsko pozoriste
2 KUD Soko Sokobanjagtr-1764 2019
1 DSC0486 green heart 2019 arhiva
Orientation: 1

− Још смо прошле године испланирали да Бањско културно лето буде сјајно и да добије један нови сегмент. Та новина зваће се „Бањско забавно лето – ноћ” и биће пре свега намењена младима од 16 до 25 година старости а и остали сегмент биће знатно унапређени, као и све остале традиционалне манифестације. У плану је и доста  нових манифестација односно музичких фестивала и позоришних представа. Летња позорница биће место и где ће сва локална удружења културно-уметничка друштва, наше Аматерско „СБ” позориште моћи да одржавају своје представе и перформансе − каже Миленковић.

Да подсетимо, Летња позорница „Врело” званично је отворена, крајем августа прошле године у присуству тадашњег министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића и челних људи сокобањске општине а због епидемиолошке ситуације није било културо-забавног програма у част отварања ни великог броја гостију.

У изградњу летње позорнице „Врело” укупно је уложено 173 милиона динара, од тога је ресорно министарство уложило 65, 5 милиона динара а остало локална самоуправа. Објекат се састоји  од две сцене, велике са 1.500 места за седење и мале сцене са 600 места за седење,укупно са оним за стајање има 3.000 места. Објекат је погодан за одржавање и најкомпликованијих музичких догађаја и осталих перформанс и уређен је према свим важећим европским стндардима. У оквиру комплекса налази се и угоститељски објекат са баштом, слаповима и малим језерима, у средини је визиторски комплекс.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + sixteen =