Јуче почела ревакцинација у Сокобањи

Друштво Здравље

Јуче је у Дому здравља Сокобања почела ревакцинација против корона вируса за наше суграђане који су примили вакцину првог дана имунизације, 20. јануара. До данас вакцинисано је укупно 1567 грађана, од почетка вакцинације. Јуче је ревакцинисано седамдесет двоје људи, данас током преподнева 144 док ће до краја дана бити вакцинисано још 108 пацијената који имају заказано за прву дозу „Синофарм” вакцине. Ревакцинација се према распореду који је утврдило Министарство здравља обавља од 8 до 15 часова а 15 до 20 часова врши се редовна вакцинација првом дозом.

Обавештење о термину вакцинације или ревакцинације људи добијају путем СМС поруке а за оне који немају мобилни телефон запослени у Дому здравља врше пријаву на портал еУправа на број телефона у Дома здравља и онда из Дома здравља путем фиксног телефона обавештавају људе о термину.

Према речима докторке Милене Крстић, вакцинација ће се вршити и током предстојећих празника као и викендом од 8 до 20 часова према распореду који долази из Министарства здравља и према коме је прописано који број људи ће тог дана и у ком термину бити вакцинисан или ревакцинисан.

− Ми имамо предвиђена два пункта за вакцинацију али тренутно на једном пункту вршимо вакцинацију док се на другом врши преглед али у случају повећаног броја, вакцинација ће се вршити на оба пункта − каже Крстић и апелује на грађане да долазе у термину који је предвиђен и који су добили преко СМС поруке јер се на тај начин избегавају гужве и нема чекања.

Према речима људи који су данас примили вакцину, вакцинација је одлично организована, нема чекања и сви се вакцинишу у заказаном термину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =