Свечано отворени „Осми сокобањски медицински даниˮ

Здравље

Свечаном церемонијом у конгресној сали хотела „Моравицаˮ отворен је стручни скуп „Осми сокобањски медицински даниˮ. Након промо филма о Специјалној болници за неспецифичне плућне болести „Сокобањаˮ поводом обележавања 40 година постојања и рада ове установе, све присутне је поздравила др Весна Милановић, вршилац дужности директора специјалне болнице „Сокобањаˮ и пожелела успешан рад и угодан боравак у Сокобањи.

– И овогодишње ‘Медицинске дане’ организујемо уз подршку Министарства здравља Републике Србије и општине Сокобања – рекла је Милановић.

Скуп је отворио Исидор Крстић, председник општине. Свечаном отварању су присуствовали, представници локалне самоуправе, Лекарске коморе Србије, Клиничког центра Ниш, Института за јавно здравље „Др

Милан Јовановић Батутˮ и многи други пријатељи и сарадници. У ревијалном делу програма наступио је наш познати глумац Горан Султановић у пратњи гитаре маестра Горана Дуде Безухе и хор „Соколићиˮ.

Програмом скупа данас је предвиђено одржавање семинара из кардиологије са темом „Актуелности у дијагностици и лечењу кардиоваскуларних болести код одраслих и децеˮ. За сутра је планиран семинар из респираторне медицине са темом „Опструктивне плућне болести и коморбидитети- новине у превенцији, дијагностици и терапијкском приступуˮ, а у недељу, семинар из физикалне медицине и рехабилитације, са темом „Новине у физикалној медицини и ортопедији са трауматологијомˮ.

– Сви семинари су акредитовани и намењени су лекарима, фармацеутима, биохемичарима, физотерапеутима, медицинским, лабораторијским и фармацеутским техничарима. Предавања су сертификована од стране Здравственог савета, дакле у питању је скуп А категорије где сваки дан носи шест поена за учеснике и 12 за предаваче – каже др Саша Вељковић председник организационог одбора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + three =