Svečano otvoreni „Osmi sokobanjski medicinski daniˮ

Zdravlje

Svečanom ceremonijom u kongresnoj sali hotela „Moravicaˮ otvoren je stručni skup „Osmi sokobanjski medicinski daniˮ. Nakon promo filma o Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti „Sokobanjaˮ povodom obeležavanja 40 godina postojanja i rada ove ustanove, sve prisutne je pozdravila dr Vesna Milanović, vršilac dužnosti direktora specijalne bolnice „Sokobanjaˮ i poželela uspešan rad i ugodan boravak u Sokobanji.

– I ovogodišnje ‘Medicinske dane’ organizujemo uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i opštine Sokobanja – rekla je Milanović.

Skup je otvorio Isidor Krstić, predsednik opštine. Svečanom otvaranju su prisustvovali, predstavnici lokalne samouprave, Lekarske komore Srbije, Kliničkog centra Niš, Instituta za javno zdravlje „Dr

Milan Jovanović Batutˮ i mnogi drugi prijatelji i saradnici. U revijalnom delu programa nastupio je naš poznati glumac Goran Sultanović u pratnji gitare maestra Gorana Dude Bezuhe i hor „Sokolićiˮ.

Programom skupa danas je predviđeno održavanje seminara iz kardiologije sa temom „Aktuelnosti u dijagnostici i lečenju kardiovaskularnih bolesti kod odraslih i deceˮ. Za sutra je planiran seminar iz respiratorne medicine sa temom „Opstruktivne plućne bolesti i komorbiditeti- novine u prevenciji, dijagnostici i terapijkskom pristupuˮ, a u nedelju, seminar iz fizikalne medicine i rehabilitacije, sa temom „Novine u fizikalnoj medicini i ortopediji sa traumatologijomˮ.

– Svi seminari su akreditovani i namenjeni su lekarima, farmaceutima, biohemičarima, fizoterapeutima, medicinskim, laboratorijskim i farmaceutskim tehničarima. Predavanja su sertifikovana od strane Zdravstvenog saveta, dakle u pitanju je skup A kategorije gde svaki dan nosi šest poena za učesnike i 12 za predavače – kaže dr Saša Veljković predsednik organizacionog odbora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 + 4 =