Šta očekuje sokobanjske osnovce do kraja školske godine

Društvo

Zbog pandemije izazvane korona virusom, jedna od posebnih i vrlo bitnih mera koja je pratila uvođenje vanrednog stanja bila je i zatvaranje škola nakon čega su učenici školski program pratili preko televizijskih kanala uz svakodnevnu komunikaciju sa predmetnim nastavnicima koji su im pripremali dodatne materijale i domaće zadatke. Međutim, ono o čemu se mnogo razmišljalo od samog početka je svakako ocenjivanje, odnosno kraj školske godine i zaključivanje ocena, na koji način i što objektivnije oceniti učenike u novonastaloj i svima do tada nepoznatoj situaciji.

Kraj školske godine se primakao, pre svega za učenike osmog razreda, tako da je u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, rukovodstvo Osnovne škole „Mitropolit Mihailo” sastavilo kalendar aktivnosti za maj i jun, odnosno završetak školske godine, i to posebno za učenike osmog razreda a posebno za učenike od prvog do sedmog razreda osnovne škole.

Prema kalendaru aktivnosti, učenicima osmog razreda osnovne škole, nastavnici će do 27. maja tekuće godine, saopštiti predloge zaključnih ocena. Na osnovu tih ocena, učenici narednog dana, u četvrtak, 28. maja, treba da obaveste odeljenjske starešine ukoliko žele da pohađaju posebne časove nastave, odnosno da pokažu bolji nivo postignuća i poprave ocenu. Prvog dana juna, osmaci će u terminu od 8:00 do 12:00
časova, a u dogovoru sa svojim odeljenjskim starešinama, dostaviti potrebnu dokumentaciju (knjižice, svedočanstva…) i dobiti dva probna završna testa i to iz srpskog jezika i kombinovani test, koji će popunjavati kod kuće i sutradan vratiti odeljenjskim starešinama. Narednog dana, dakle 2. juna, učenici osmog razreda osnovne škole, radiće probni završni test iz matematike i to u dve grupe u terminima od 8:00-10:00 i od 11:00-13:00, u zgradi škole. Pripremna nastava za osmake počinje 3. juna.

Prema rečima Tanje Gligorijević, direktorke Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”, sve detalje o aktivnostima učenika osmog razreda, roditelji će dobiti od odeljenjskih starešina.

Što se tiče učenika od prvog do sedmog razreda osnovnih škola, njima će nastavnici predloge zaključnih ocena saopštiti do 29. maja, nakon čega učenici obaveštavaju odeljenjske starešine da li žele da pohađaju posebne časova nastave i poprave ocene. Za one koji su zainteresovani posebni časovi će biti organizovani od 8. juna do 15. juna. Kalendar aktivnosti nije konačan i u slučaju potrebe može se menjati o čemu će učenici, roditelji i čitava javnost biti blagovremeno obavešteni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 + twelve =