Презентован Пројекат техничког регулисања саобраћаја

Друштво

Академија техничко-васпитачких струковних студија Ниш је данас у Великој скупштинској сали представила прву фазу истраживања у саобраћају под називом „Техничко регулисање саобраћаја на општинским путевима и на уличној мрежи насељених места општине Сокобања”.

Првом фазом обухваћено је саобраћајно истраживање, анализа безбедности саобраћаја од 2017. до 2021. године, као и теренска истраживања. У наведеном периоду догодила се 161 саобраћајна несрећа, а у 72 случаја било је настрадалих лица. Нажалост, погинуле су и три особе, а теже и лакше повређена су 103 лица. У тим незгодама било је и седморо деце са повредама. У оквиру теренских истраживања анализирани су саобраћајна сигнализација и опрема, начин одвијања саобраћаја и капацитети саобраћајне мреже.

Један од чланова пројектног тима Јован Мишић, маст. инж. саобр., је напоменуо значај овог документа за Сокобању не само као туристичко место већ као и насеље у коме живе мештани.

− Ово истраживање и овај пројекат ће уредити све текуће проблеме који се дешавају у саобраћају, било стационарном било динамичком саобраћају, начину одвијања, интензитет, структура на територији општине Сокобања. Тако да, из тог аспекта, данас је представљена прва фаза израде овог пројекта где је обрађена анализа безбедности саобраћаја на путевима општине Сокобања. Представљена су и нека теренска истраживања саобраћаја, где су истакнути текући проблеми на територији општине Сокобања који се дешавају у саобраћају – казао је наш саговорник.

Мишић још каже да овај пројекат дефинише техничко регулисање саобраћаја и поставља темеље на основу којих ће у неком наредном периоду бити дефинисане и остале гране у саобраћају, пре свега паркиралиште, такси служба, јавни градски превоз.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + sixteen =