Средња школа „Бранислав Нушић” обележила свој дан

Друштво

Водећи рачуна о здрављу ученика и наставника, због епидемиолошке ситуације у којој се налазимо, Средња школа „Бранислав Нушић” је јуче у спортској хали обележила Дан школе. Осми октобар изабран је за дан ове образовне установе јер је то датум рођења нашег чувеног комедиографа Бранислава Нушића чије име школа носи.

− Имајући у виду да су здравље ученика и наставника најбитнији, ове године смо се одлучили за нешто скромнији начин обележавања, једном седницом наставничког већа у једином простору који ми тренутно поседујемо а задовољава услове које је наметнула ова пандемија, у школској хали. На седници су подељене награде ученицима који су током прошле године на такмичењима и у другим областима постигли најбоље резултате. Мада су околности биле тешке увек имамо вредне ученике и наставнике који посвете доста свог времена такмичењу и они су упркос свему заиста постигли одличне резултате и сматрам да сваки такав успех треба наградити. Поред тога, оно што такође обележи скоро сваки дан школе је испраћај пензионера. Ове године услов за одлазак у пензију остварио је Славољуб Стојчић, професор информатике − каже Ана Милићевић, директорка средње школе „Бранислав Нушић”.

Иначе, данашњи дан, руководство ове образовне установе је искористило и да промовише нову веома вредну опрему коју су недавно добили као учесници пројекта „Модернизација средњих школа” у оквиру кога су аплицирали за опрему за школску радионицу – област куварства и услуживања. Ради се о професиналним уређајима за спремање, чување и одлагање хране и то по најсавременијим стандардима. Директорка школе истиче да ће на овај начин рад ученика и пре свега вежбе којих они имају доста у школи бити зналчајно унапређен, захваљујући овој опреми у наредном периоду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =