Одржана 17. седница СО Сокобања

Друштво

Јуче је одржана 17. седница Скупштине општине Сокобања. На дневном реду било је укупно 25 тачака, укључујући и две тачке које су на почетку седнице увршћене као допуна дневном реду а односиле су се на разрешавање дужности директора библиотеке Јасмине Паљевић Илић, на њен лични захтев и именовања Јелене Стојановић за в.д. директора Народне библиотеке „Стеван Сремац”.

У оквиру прве тачке дневног реда одборницима је поднет извештај о извршењу буџета за период од 01.01.2021. до 30.06.2021. Приходи и примања буџета у извештајном периоду остварени су у укупном износу од 299.819.629,82 динара, што представља 34,53% у односу на планиране приходе буџета. Расходи и издаци буџета у периоду од 01.01.2021. године до 30.06.2021. године извршени су у укупном износу 254.189.753,60 динара, што представља 26,57% у односу на план дефинисан ребалансом буџета општине Сокобања за 2021. годину.

Већином гласова усвојена је и одлука о доношењу плана детаљне регулације обилазнице у Сокобањи. Саставни део ове Одлуке су и  извештаји о извршеној стручној контроли нацрта Планa детаљне регулације обилазнице и о обављеном јавном увиду у нацрт Планa детаљне регулације обилазнице.

Одборници су усвојили и и одлуку о о накнадама за рад Комисије за реализацију Акционог плана за упис и евидентирање имовине општине Сокобања и утврђивање капитала јавних предузећа. Члановима Комисије који нису запослени у неком од органа јединице локалне самоуправе припада накнада за рад у Комисији у нето износу од 15 хиљада динара месечно. Члановима Комисије који су запослени у неком од органа јединице локалне самоуправе или запослени у установи или јавном предузећу чији је оснивач општина Сокобања припада накнада за рад само ако послове Комисије обављају ван радног времена и у нерадним данима и немају право на накнаду у фиксном износу већ на основу броја сати проведеног у раду комисије, а цена сата износи 200 динара.

На јуче одржаној седници усвојено је и решење о именовању Бојана Тодосијевића на место директора јП „Зеленило” Сокобања, на период од четири године. Већином гласова усвојени су и извештаји о раду, припремљености и реализацији програма образовних установа у Сокобањи. Одборници су дали сагласност и на II Ребаланс Програмa пословања Јавног предузећа „Зеленило” и ЈКП „Наредак”.

У оквиру одборничких питања, шеф одборничке групе СНС Драган Николић, поновио је занимљив и пре свега леп  предлог, који је изнео и на претходној седници, да  на крају школске године, основци буду награђени тако што ће им општина поклонити по бицикл и добио обећање да ће службе у наредном периоду обрачунати, колико је средстaва потребно издвојити за тако нешто.

Све тачке дневног реда усвојене су већином гласова или једногласно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × one =