Sređivanje parkova i izletišta i uništavanje sadnica

Društvo

U prethodnom periodu radnici JP „Zeleniloˮ intenzivno su radili na uređenju parka Banjica. Formirane su travne površine pri čemu je dovezeno preko hiljadu kubika nove zemlje, a preko toga zasađena je trava, saznajemo od direktora JP „Zeleniloˮ Bojana Todosijevića.

– Mi sa tim radovima u parku na Banjici nastavljamo i sada tokom jeseni. Zasadićemo izvestan broj drvenih sadnica i formirati jednu cvetnu rondelu. Sezonsko cveće ćemo, kao i obično posaditi u oba parka i na Banjici i u centru – rekao je Todosijević.

Ono što se svake godine iznova javlja kao problem je veliki broj uništenih sadnica. Todosijević kaže da one koje se unište ili odnesu u prvih mesec i po dana, ovo preduzeće može nadomestiti, međutim nakon toga više nisu u mogućnosti da ih revitalizuju jer prođe i period za sadnju.

– Konstantno imamo probleme sa uništenim sadnicama, počevši od toga da se kradu, preko toga da ih ljudi i psi lutalice gaze, do toga da nam je veliki problem i nedostatak vode, koji smo nekako nadomestili kupovinom cisterne pri čemu za zalivanje ne koristimo vodu iz sistema za vodosnabdevanje – dodaje on.

Kad su izletišta u pitanju, ona su tokom leta održavana, odnosno uređivana, čišćena, trava je košena, a sada su ona u fazi konzervacije u okviru koje radnici uklanjaju oštećene i istrulele elemente, odnosno parkovski mobilijar i farbaju one koji su još uvek dobri i mogu da dočekaju narednu sezonu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 2 =