И ове недеље превентивно код лекара: Прегледи и за децу и за одрасле

Друштво Здравље

Акција бесплатних превентивних прегледа, које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, биће настављена у недељу 16. јуна у Дому здравља Сокобања. Грађани ће моћи да се прегледају без упута, здравствене књижице и осталих докумената, а прегледи ће се обавити у периоду од 08:00 до 17:00 часова.

По речима директора Дома здравља у Сокобањи Славише Антонијевића, овога пута грађани ће поред провере крвног притиска, нивоа шећера у крви и крвне слике моћи да ураде и тумор маркере ЦЕА, ЦА19-9 и АФП-Алфа Фетопротеин. Како додаје, радиће се и ултразвук абдомена.

По речима нашег саговорника, акценат је овога пута стављен на децу тако да ће у Дому здравља радити специјалиста педијатрије који ће прегледати најмлађе пацијенте.

– За одрасле прегледи ће бити у служби опште медицине, а за децу у служби педијатрије. Поставићемо и табле које ће усмеравати пацијенте, а биће и сестара које ће их прихватити и обавестити – додаје Антонијевић.

Он је позвао грађане да се у што већем броју одазову јер је, како истиче, превенција најважнији вид здравствене делатности.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 7 =