Сређивање паркова и излетишта и уништавање садница

Друштво

У претходном периоду радници ЈП „Зеленилоˮ интензивно су радили на уређењу парка Бањица. Формиране су травне површине при чему је довезено преко хиљаду кубика нове земље, а преко тога засађена је трава, сазнајемо од директора ЈП „Зеленилоˮ Бојана Тодосијевића.

– Ми са тим радовима у парку на Бањици настављамо и сада током јесени. Засадићемо известан број дрвених садница и формирати једну цветну ронделу. Сезонско цвеће ћемо, као и обично посадити у оба парка и на Бањици и у центру – рекао је Тодосијевић.

Оно што се сваке године изнова јавља као проблем је велики број уништених садница. Тодосијевић каже да оне које се униште или однесу у првих месец и по дана, ово предузеће може надоместити, међутим након тога више нису у могућности да их ревитализују јер прође и период за садњу.

– Константно имамо проблеме са уништеним садницама, почевши од тога да се краду, преко тога да их људи и пси луталице газе, до тога да нам је велики проблем и недостатак воде, који смо некако надоместили куповином цистерне при чему за заливање не користимо воду из система за водоснабдевање – додаје он.

Кад су излетишта у питању, она су током лета одржавана, односно уређивана, чишћена, трава је кошена, а сада су она у фази конзервације у оквиру које радници уклањају оштећене и иструлеле елементе, односно парковски мобилијар и фарбају оне који су још увек добри и могу да дочекају наредну сезону.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − five =