„Србија у ритму Европеˮ: Сокобањске представнице припремају наступ

Друштво Култура

Представнице Сокобање увелико се припремају за такмичење „Србија у ритму Европеˮ које ће бити одржано октобра месеца у Кикинди. Пре великог финала које ће имати и телевизијски пренос одржавају се бут кампови на којима учесници вежбају своје наступе. Овог викенда одржан је други бут камп, којем су присуствовале две сокобањске такмичарке Јана Милетић и Магдалена Жугић у пратњи координаторке Ане Милановић. Оне ће извести норвешку песму „Ulvehamˮ извођача „Gateˮ.

На аудицији у Сокобањи одржаној априла месеца одабране су три представнице, али је у међувремену трећа девојчица, Јустина Јакшић, одустала од такмичења.

Координаторка Ана Милановић каже да јој је велико задовољство што заједно са децом присуствује камповима, на којима се поред вежбања склапају и велика пријатељства.

– Деца су пресрећна. Зато што се приликом тих вежбања, склапају и велика пријатељства, па и неке симпатије, тако да лепо је видети колико ту приликом сусрета буде среће, загрљаја, а исто тако је тужно кад их гледам како се растају и једва чекају тај следећи камп да се деси, тако да сам ја као координатор пројекта презадовољна – каже Милановићева.

У току летње сезоне децу очекује доста вежбе поводом фестивала, а присуствоваће још један бут кампу који ће непосредно бити везан за финално вече. Најављен је и долазак директора фестивала и његово тима у Сокобању, а очекује се и посета амбасадорке Норвешке.

„Србија у ритму Европеˮ је музички фестивал намењен младим талентима, а сваке године финално такмичење одржава се у граду чији су представници победили на претходном такмичењу.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + eight =