Sportske igre mladih

Спортске игре младих пети пут у Сокобањи

Друштво Спорт

Терени Спортско-рекреативног центра „Подинаˮ јуче су врвели од деце окупљене на Спортским играма младих. Пети пут упаљен је пламен пријатељства на радост и задовољство деце. Поред такмичења између две ватре, трке на 60 метара, Кока кола купа, баскета 3×3, школарци и предшколци имали су прилику и да одиграју плес са маскотом игара, Виктором.

– Овде смо прошле године имали свечано отварање које је било спектакуларно. Деца из Сокобање нам увек пружају незаборавне емоције и зато радо овде и долазимо. Оно што је важно, и деца су то научила када смо ми у питању, јесте да не морају да буду само најбољи, да постигну највише голова, највише кошева, да победе у игри између две ватре, већ да покажу фер-плеј, да покажу шта је толеранција. И сви се некако трудимо у Спортским играма младих да правимо неке нове, много боље генерације него што смо ми – поручила је Далиборка Делибашић из Компаније „Дунав осигурањеˮ.

Спортске игре младих у региону постоје већ 26 година, а конкретно у Србији ово је девета сезона. Најбоље учеснике очекује регионално такмичење у Сурдулици, а затим и државно финале.

– Пети пут се одржава локално такмичење игара младих и драго ми је да је после дужег времена, тачније две године због ковида, одржано и свечано отварање у Сокобањи чиме смо поставили задатак многим градовима и општинама како то треба организовати. Оно што ми је посебно драго јесте дружење и упознавање деце кроз игру и међуопштинска, међуградска, међудржавна сарадња, што сматрам циљем ових игара – рекао је Миодраг Николић, председник општине Сокобања.

Оно што је најлепши део ове спортске приче јесте спајање деце региона, јер се овакво такмичење одржава и у Хрватској и у Босни и Херцеговини. У августу месецу, када се заврше сва три државна финала, најбоља деца у свих десет спортова одлазе на заједничко летовање у Сплит.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + 19 =