Некада теферич, а сада излет у природу као Првомајски уранак

Друштво

Општину Сокобања за првомајски празник посети велики број туриста. Било је гостију који су већ на пансиону, али и оних излетника који су у Бању дошли за првомајске празнике. Све њих осим споменичког наслеђа, привукла је богата природа и тај амбијент који се може доживети само на овим просторима. И поред чињенице да Сокобања и околина располажу са значајним бројем излетишта, најбоља места и већ постављене столове заузели су они који су поранили. Осталима шта је остало. Најбитније да је све било пуно љубитеља природе.

Лептерија, као омиљено излетиште, поред своје природе и места на којима можете припремити храну, нуди посетиоцима и својеврсну историјску авантуру. Велики број људи примећен је и пред вратницама Средњовековног града Сокограда. То говори о томе колико је познат широј јавности, али и о хитности и убрзању поступка његове реновације и сређивања прилаза и уласка у саму тврђаву. Такви су и коментари посетиоца, који не крију своје одушевљење, али и постављају и ове године питање: „Због чега није боље уређенˮ, уз констатацију да би цео овај простор и сам град могао да изгледа боље и приступачније.

Очито да популарност сокобањских излетишта не пролази. Некада су она била место прављења теферича, па затим Првомајских уранака када је радничка класа славила своја остварена права, а сада место лепих излета у природи. Јединствена порука свих тих периода је дођите и уживајте у природном амбијенту у коме су боравиле многе значајне и славне личности не само са српских простора, него и шире.

У самом центру града, жили куцавици, продаје и опстанка, присутност људи била је у великом броју. Кафићи и ресторани са својом понудом били су веома препуњени. Тражио се сто вишка. Многи, у својој шетњи, фотографисали су се пред знаменитостима овога града.

Ако су „Првомајски уранакˮ и ови слободни дани око празника показатељ какво ће нам бити туристичко лето онда можемо очекивати добру сезону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 2 =