Specijalna bolnica

Специјална болница „Сокобања” запошљава нове раднике

Друштво

Специјална болница „Сокобања” ускоро ће ојачати своју кадровску структуру пријемом нових стручних кадрова. Захваљујући разумевању ресорног министарства и Владе Републике Србије овој установи омогућено је да запосли нове раднике на неодређено време. Један број немедицинских радника је већ примљен, а у току је конкурс за оне који желе да обуку беле мантиле ове установе.
Још седамнаест здравствених радника постаће део колектива установе. То нам је потврдила и Весна Милановић, директорка установе, истичући да је у току конкурс за пријем два лекара, десет сестара и пет фиозиотерапеута.

‒ Добили смо дозволу да запослимо 24 радника на неодређено време, од тога 17 медицинских и седам немедицинских радника. Већ смо примили седам немедицинских радника ‒ истакла је директорка.

Запослени у овој установи могу да рачунају на редовне плате, истиче директорка, додајући да је у првих девет месеци ове године Специјална болница пословала позитивно, односно са суфицитом.

‒ Поред тога редовно смо исплаћивали и дежурства, приправност, прековремени рад, јубиларне награде и отпремнине за пензију. Према свим добављачима смо редовно измиривали обавезе тако да је Специјална болница ‘Сокобања’ ликвидна и одлично послује ‒ додаје Милановић.

Специјална болница је од Министарства правде и ресорног министарства добила и санитетско возило са комплетном опремом. У току је јавна набавка, а ускоро ће и возило бити испоручено болници.

‒ Добили смо и два и по милиона од Министарства здравља да реновирамо дечије одељење а захваљујући добром пословању у току је и процедура за добијање неутрошених средстава из 2017. године у вредности од 15.500.000 динара, која ће бити искоришћена за набавку медицинске опреме и за инвестиционо одржавање – истакла је директорка Милановић.

У оквиру акције коју је спровело Министарство здравља Републике Србије, а организовала Специјална болница за неспецифичне плућне болести Сокобања, грађани су недавно поново имали прилику да без заказивања и здравствене књижице обаве две врсте бесплатних прегледа: интернистичке и лабораторијске. Специјална болница „Сокобања” се и у ранијем периоду увек укључивала у поменуту акцију Министарства здравља, а одзив пацијената је и овог пута био веома добар.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + twelve =