Sesalačkikotlić

Одржан пети Сесалачки котлић

Друштво Култура

Упркос високим температурама, пети „Сесалачки котлићˮ успешно је одржан у суботу и привукао је велики број и учесника и посетилаца. Укупно 18 екипа такмичило се у две категорије, спремању гулаша од дивљачи и гулаша од меса домаћих животиња. Најбоље је прогласио трочлани жирија у саставу: председник жирија Анчица Димитријевић, председник удружења угоститељских и туристичких посленика града Ниша и чланови Ранка Петковић, професор куварства из Ниша, Топлица Љубисављевић, кувар и стални члан жирија.

За најукуснији гулаш од меса домаћих животиња проглашен је гулаш екипе „РМУ Соко-смена Бˮ, друго место заузела је екипа „Мали кувар Блендијаˮ, а треће Иван Радовановић. Прво место у категорији најбољи гулаш од дивљачи заузела је екипа „Девицаˮ из Левовика, друго екипа „Гатер Глоганˮ, а треће екипа „Лако ћемоˮ – Влашко Поље.

Горан Симоновић из Сесалца, организатор манифестације, каже да је ово пре свега манифестација забавног карактера јер поред хране доминирају музика, игра и забава. Учеснике и посетиоце, већ по традицији, забављао је трубачки оркестар.

И ова манифестација одржана је под покровитељством општине Сокобања, а председник општине Миодраг Николић похвалио је организацију овог догађа и истакао да су овакве манифестације веома битне јер обогаћују туристичку понуду општине Сокобања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =