Specijalna bolnica

Specijalna Bolnica „Sokobanja” krajem ove nedelje izlazi iz kovid sistema

Društvo Zdravlje

Na teritoriji opštine Sokobanja, trenutno su registrovana 69 aktivna slučaja zaraze virusom kovid-19.

Specijalna bolnica „Sokobanja” biće u kovid sistemu još samo do kraja ove nedelje a zatim počinje sa redovnim radom i prijemom pacijenata koji nisu kovid pozitivni. Lakše oboleli pacijenti biće poslati na kućno lečenje a teže obolele prebaciće u bolnicu u Kruševcu. Od ponedeljka počinje dezinfekcija, čišćenje i spremanje ove zdravstvene ustanove za normalan rad, saznajemo od direktorke SB „Sokobanja” doktorke Vesne Milanović.

Inače, trenutno se u ovoj bolnici na lečenju nalaze ukupno 32 pacijenta i to 14 iz Sokobanje, po četiri pacijenta iz Aleksinca, Knjaževca, Ražnja i Boljevca i po jedan pacijent iz Trstenika i Vršca.

Na teritoriji opštine Sokobanja od kada je počela masovna imunizacija do sada je dato 8.700 doza,od toga 4.900 prvih i 3.800 drugih doza. U sokobanjskom domu zdravlja ima svih vakcina a imunizacija teče po planu. Kako sanajemo od doktorke Milene Krstić koordinatorke za imunizaciju, vakcinacija dece od 16 i 17 godina starosti dozvoljena je Fajzer vakcinom uz pisanu salasnost pedijatra. Takođe i trudnice se posle prvog trimestra trudnoće, mogu vakcinisati Fajzerovom vakcinom protiv kovida, u konsultaciji sa nadležnim ginekologom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × three =