На посао без аутомобила

Друштво

Општина Сокобања и њени челни људи Исидор Крстић, председник општине и Владимир Миловановић, заменик председника општине, одазвали су се позиву Сталне конференције градова и општина (СКГО) и данас на посао дошли без аутомобила, пешке, што је камера наше редакције и забележила, и тако подржали акцију „Дан без аутомобила” која се спроводи у више од 40 градова и општина у Србији.

На овај начин представници локалних самоуправа промовишу здраве животне навике, пешачење и бициклизам, и указују на потребу да се започне решавање проблема које стварају загађења изазвана превеликом употребом моторних возила.

– Сокобања је прва еколошка општина у Србији и зато смо се радо одазвали и прихватили ову акцију. Апелујем на све суграђане да увек када могу иду пешице или користе алтернативне видове саобраћаја, посебно имајући у виду то што је Сокобања мало место и свуда се брзо стигне – рекао је председник општине Исидор Крстић и додао да увек када је лепо време на посао долази без аутомобила.

Ова акција део је манифестације „Европска недеља мобилности”, која се одржава сваке године у периоду од 16. до 22. септембра.

Тема овогодишња кампање, у коју је укључено више од 2.600 градова и општина из 50 држава са више од 250 милиона становника, јесте мултимодалност, односно комбиновање различитих видова превоза под слоганом „Комбинуј и крећи се”. Њен циљ је да се промотивним манифестацијама и спровођењем макар једне трајне мере у граду или општини учини напор да се смањи коришћење путничких аутомобила и побољшају услови за кретање бициклиста и пешака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + six =