Sotirovski

Sotirovski: Volela bih da je Sokobanja u Nišavskom okrugu

Društvo

Povodom obeležavanja 182 godine organizovanog turizma Opština Sokobanja dodelila je plaketu Dragani Sotirovskoj, načelnica Nišavskog upravnog okruga, za izuzetne rezultate u radu i unapređenju promocije Opštine Sokobanja.

Dobitnica se u svoje i ime ostalih dobitnika zahvalila Opštini Sokobanja na dodeljenom priznanju i svim građanima čestitala Dan Sokobanje.

– Moram da priznam da sam negde, nećete mi zameriti, ovu nagradu očekivala i ranije, jer čini mi se da je ono što sam dok sam bila novinar uradila za Sokobanju bilo efikasno. Neću reći ni malo ni mnogo, ali efikasno. I kada su se lomila koplja da li će televizijska ekipa da ide na Zlatibor ili Kopaonik, ja sam uvek glasala za Sokobanju i televizijska ekipa RTS-a je uvek bila u Sokobanji, bilo da je zima, leto, Prvi maj, Nova godina i tako dalje i nekako su gledaoci RTS-a uvek bili zadovoljni, a nadam se i vi Sokobanjci – rekla je Sotirovski.

Sotirovski je istakla i da potiče iz Sokobanje i da je stalno pominje u superlativu, kao i da banji pod Ozrenom i njenim stanovnicima uvek pomaže koliko je to u njenoj moći.

– Jedna ideja je potekla iz Nišavskog okruga u poslednjih godinu i po dana, a to je da se između ostalog i Sokobanja pridruži jedinstvenoj turističkoj regiji jugoistočne Srbije, poziv je upućen vama, a na vama je da prihvatite ili ne prihvatite. Mislim da turistima koji dolaze pre svega u Niš, možemo da ponudimo i ono što Sokobanja nudi, da ne budu samo u Nišu, nego da dođu i u Sokobanju – dodala je Sotirovski.

Ona smatra i da je zadatak svih u Nišu, Aleksincu, Boljevcu i ostalim teritorijalno graničnim opštinama da se poboljša infrastruktura i da se tako lakše, bezbednije i brže dolazi do Sokobanje.

– Sve što treba da se pomogne moći ćemo da pomognemo i slobodno nam se obratite. Volela bih kada bi jednog dana Sokobanja bila deo Nišavskog okruga jer nekako prirodno gravitirate ka Nišu – istakla je na kraju svog obraćanja na svečanoj sednici povodom Dana Sokobanje, Dragana Sotirovska.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 + 20 =