Sotirovski

Сотировски: Волела бих да је Сокобања у Нишавском округу

Друштво

Поводом обележавања 182 године организованог туризма Општина Сокобања доделила је плакету Драгани Сотировској, начелница Нишавског управног округа, за изузетне резултате у раду и унапређењу промоције Општине Сокобања.

Добитница се у своје и име осталих добитника захвалила Општини Сокобања на додељеном признању и свим грађанима честитала Дан Сокобање.

– Морам да признам да сам негде, нећете ми замерити, ову награду очекивала и раније, јер чини ми се да је оно што сам док сам била новинар урадила за Сокобању било ефикасно. Нећу рећи ни мало ни много, али ефикасно. И када су се ломила копља да ли ће телевизијска екипа да иде на Златибор или Копаоник, ја сам увек гласала за Сокобању и телевизијска екипа РТС-а је увек била у Сокобањи, било да је зима, лето, Први мај, Нова година и тако даље и некако су гледаоци РТС-а увек били задовољни, а надам се и ви Сокобањци – рекла је Сотировски.

Сотировски је истакла и да потиче из Сокобање и да је стално помиње у суперлативу, као и да бањи под Озреном и њеним становницима увек помаже колико је то у њеној моћи.

– Једна идеја је потекла из Нишавског округа у последњих годину и по дана, а то је да се између осталог и Сокобања придружи јединственој туристичкој регији југоисточне Србије, позив је упућен вама, а на вама је да прихватите или не прихватите. Мислим да туристима који долазе пре свега у Ниш, можемо да понудимо и оно што Сокобања нуди, да не буду само у Нишу, него да дођу и у Сокобању – додала је Сотировски.

Она сматра и да је задатак свих у Нишу, Алексинцу, Бољевцу и осталим територијално граничним општинама да се побољша инфраструктура и да се тако лакше, безбедније и брже долази до Сокобање.

– Све што треба да се помогне моћи ћемо да помогнемо и слободно нам се обратите. Волела бих када би једног дана Сокобања била део Нишавског округа јер некако природно гравитирате ка Нишу – истакла је на крају свог обраћања на свечаној седници поводом Дана Сокобање, Драгана Сотировска.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 3 =