Настава завршена за осмаке, у петак другарско вече

Друштво

За ученике осмог разреда настава се завршила 10. јуна. Наредне две недеље, они ће у организацији Основне школе „Митрополит Михаилоˮ похађати припремну наставу, коју су иначе редовно имали и током читаве претходне школске године.

Тања Глигоријевић, директорка сокобањске основне школе, каже да је протекла наставна година одржавана у отежаним условима и уз поштовање свих мера Владе Републике Србије и Завода за јавно здравље у циљу превенције заражавања ковидом-19.

– Наши ученици су и у овим специфичним и отежаним условима вредно радили и напредовали. Осморо ученика се пласирало на републичко такмичење из енглеског језика, књижевне олимпијаде и биологије – истакла је Глигоријевић.

Ученик седмог разреда Вук Богданић освојио је друго место на републичком такмичењу из књижевне олимпијаде.

Ученица осмог разреда Богдана Петровић је освојила прво место на окружном такмичењу из енглеског језика и пласирала се на републичко такмичење.

Ангелина Стојановић, такође ученица осмог разреда, освојила је прво место на окружном такмичењу из Књижевне олимпијаде и пласирала се на републичко такмичење.

Пет ученика осмог разреда постигло је значајан успех на такмичењу из биологије. Вељко Миљковић је освојио прво место на окружном такмичењу из биологије и пласирао се на републичко такмичење на које су се пласирали и Нађа Марјановић, Лука Илић, Хана Јовановић и Бошко Ристић.

У петак 17. јуна у сали за физичко биће одржано другарско вече, а мала матура заказана је за 27, 28. и 29. јун када ће матуранти полагати тест из српског, математике и комбиновани тест (историја, географија, физика, хемија, биологија).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + nine =