Сокобањски ђаци у финалу републичког Еко квиза

Друштво

Екипа Основне школе „Митрополит Михаило” освојила је прво место на недавно одржаном републичком полуфиналном такмичењу из Еко квиза под називом „Прљаво и чисто није исто” и пласирала се у финале које ће бити одржано 25. маја у Зрењанину.

Сокобањску основну школу представљала је екипа од четири ученика од петог до осмог разреда: Ален Еминовић, ученик петог, Ђорђе Млађеновић, ученик шестог, Јанко Велојић, ученик седмог и Ђорђе Миливојевић, ученик осмог разреда, као и њихова наставница Снежана Стефановић.

Према речима Марије Кузмановић, директорке сокобањске основне школе, конкуренција на овогодишњем такмичењу из области екологије била је оштра и велика, а екипа наше школе, водила је од самог почетка до краја квиза. Наша саговорница додаје, да то није једини успех који су претходних дана остварили ученици Основне школе „Митрополит Михаило” и њихови наставници. На недавно одржаном Републичком такмичењу из српског језика, књижевној олимпијади, Марта Маријановић, ученица осмог разреда основне школе код наставнице Марије Миленковић, освојила је треће место у Републици Србији, што је до сада највећи успех сокобањске основне школе, додаје Кузмановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 12 =