Sokobanjski đaci u finalu republičkog Eko kviza

Društvo

Ekipa Osnovne škole „Mitropolit Mihailo” osvojila je prvo mesto na nedavno održanom republičkom polufinalnom takmičenju iz Eko kviza pod nazivom „Prljavo i čisto nije isto” i plasirala se u finale koje će biti održano 25. maja u Zrenjaninu.

Sokobanjsku osnovnu školu predstavljala je ekipa od četiri učenika od petog do osmog razreda: Alen Eminović, učenik petog, Đorđe Mlađenović, učenik šestog, Janko Velojić, učenik sedmog i Đorđe Milivojević, učenik osmog razreda, kao i njihova nastavnica Snežana Stefanović.

Prema rečima Marije Kuzmanović, direktorke sokobanjske osnovne škole, konkurencija na ovogodišnjem takmičenju iz oblasti ekologije bila je oštra i velika, a ekipa naše škole, vodila je od samog početka do kraja kviza. Naša sagovornica dodaje, da to nije jedini uspeh koji su prethodnih dana ostvarili učenici Osnovne škole „Mitropolit Mihailo” i njihovi nastavnici. Na nedavno održanom Republičkom takmičenju iz srpskog jezika, književnoj olimpijadi, Marta Marijanović, učenica osmog razreda osnovne škole kod nastavnice Marije Milenković, osvojila je treće mesto u Republici Srbiji, što je do sada najveći uspeh sokobanjske osnovne škole, dodaje Kuzmanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight − three =