Sokobanjski biciklisti na ovogodišnjem „Čiker” maratonu

Sport

Članovi Sportsko-rekreativnog udruženja biciklista „SRUB” Sokobanja učestvovaće na ovogodišnjem „Čiker MTB 2019” maratonu koji je počeo juče i trajaće do 2. jula. Mihajlo Milovanović, Minja Milićević, Aleksandar Petković i Milan Babić će u narednih deset dana pokušati da savladaju stazu dužine oko 600 kilometara.

Staza je podeljena na osam etapa, a start je u Kraljevu. Na svojoj trasi maraton će proći preko mnogih planina u Srbiji i Crnoj Gori od kojih su najpoznatije: Čemerno, Golija, Jadovnik, Kovren, Bjelasica, Kučke planine, Lovćen, prolazeći pri tom kroz Rašku, Novi Pazar, Sjenicu, Prijepolje, Pavino Polje, Berane, Kolašin, Podgoricu, Cetinje i Tivat, gde se maraton završava. Maraton će se, u najvećem delu, kretati makadamskim, šumskim i planinskim putevima obilazeći pri tom turističke destinacije ove dve države.

‒ Moja očekivanja su da nam vreme ide na ruku jer smo na prošlogodišnjem maratonu imali tri kišna dana i temperaturu koja je sa 27, pala na 7 stepeni, bilo je veoma naporno i teško jer je kiša uništila staze i učinila vožnju skoro nemogućom. Nadam se da ove godine toga neće biti ‒ kaže Aleksandar Petković.

Minja Milicević

Minja Milićević iz Sokobanje prvi put učestvuje na maratonu.

‒ Vozim bicikl oko desetak godina, ali nikada nisam u kontinuitetu vozila ovolike kilometraže. Zbog toga me malo i plaši ono što me čeka, ali sa druge strene to je i izazov za mene da vidim da li i koliko mogu da izdržim. Bitna je ekipa, duh i mislim da je sve u glavi, ako kažeš sebi ‘mogu ja to’, tako će i biti ‒ kaže Milićević.

Ovogodišnji „Čiker” maraton je osmi po redu, a organizator je Motociklističko-biciklistički klub „Čiker” iz Kraljeva u saradnji sa Turističkim organizacijama Srbije i Crne Gore. Cilj organizacije ovog maratona, koji nema takmičarski karakter, je promovisanje biciklizma kao sporta, bicikle kao prevoznog sredstva i zdravih načina života. Pored toga maraton promoviše turističke i kulturne potencijale dve zemlje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven + nineteen =