Сокобањски бициклисти на овогодишњем „Чикер” маратону

Спорт

Чланови Спортско-рекреативног удружења бициклиста „СРУБ” Сокобања учествоваће на овогодишњем „Чикер МТБ 2019” маратону који је почео јуче и трајаће до 2. јула. Михајло Миловановић, Миња Милићевић, Александар Петковић и Милан Бабић ће у наредних десет дана покушати да савладају стазу дужине око 600 километара.

Стаза је подељена на осам етапа, а старт је у Краљеву. На својој траси маратон ће проћи преко многих планина у Србији и Црној Гори од којих су најпознатије: Чемерно, Голија, Јадовник, Коврен, Бјеласица, Кучке планине, Ловћен, пролазећи при том кроз Рашку, Нови Пазар, Сјеницу, Пријепоље, Павино Поље, Беране, Колашин, Подгорицу, Цетиње и Тиват, где се маратон завршава. Маратон ће се, у највећем делу, кретати макадамским, шумским и планинским путевима обилазећи при том туристичке дестинације ове две државе.

‒ Моја очекивања су да нам време иде на руку јер смо на прошлогодишњем маратону имали три кишна дана и температуру која је са 27, пала на 7 степени, било је веома напорно и тешко јер је киша уништила стазе и учинила вожњу скоро немогућом. Надам се да ове године тога неће бити ‒ каже Александар Петковић.

Minja Milicević

Миња Милићевић из Сокобање први пут учествује на маратону.

‒ Возим бицикл око десетак година, али никада нисам у континуитету возила оволике километраже. Због тога ме мало и плаши оно што ме чека, али са друге стрене то је и изазов за мене да видим да ли и колико могу да издржим. Битна је екипа, дух и мислим да је све у глави, ако кажеш себи ‘могу ја то’, тако ће и бити ‒ каже Милићевић.

Овогодишњи „Чикер” маратон је осми по реду, а организатор је Мотоциклистичко-бициклистички клуб „Чикер” из Краљева у сарадњи са Туристичким организацијама Србије и Црне Горе. Циљ организације овог маратона, који нема такмичарски карактер, је промовисање бициклизма као спорта, бицикле као превозног средства и здравих начина живота. Поред тога маратон промовише туристичке и културне потенцијале две земље.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + four =