Mažoretkinje naslovna

Сокобањске мажореткиње на Државном првенству

Спорт

Сокобањске мажореткиње ће учествовати на Државном првенству у мажорет плесу које ће се одржати 1. јуна у Апатину. Према правилима Европске мажорет асоцијације (ЕМА) сваки тим добија задату кореографију коју припрема за одређено такмичење. Наш тим је у петак добио своју задату кореографију и почиње припреме за своје прво званично такмичење.

Vladica Minić На првенству ће учествовати сва три тима, јуниорке, кадеткиње, као и дечији тим.

‒ Ово је наше прво такмичење и сви смо веома узбуђени. Очекивања нису велика али ми се спремамо и даћемо све од себе ‒ каже Владица Минић, директор КУД-а „Сокобањске мажореткиње”. Mažoretkinje mlađe

Marina Rakićević Марина Ракићевић из Беле Цркве је главни тренер Сокобањских мажореткиња. Она је посетила сокобањски тим ради консултација око припреме кореографије за Државно првенство.

‒ Циљ моје посете ја да се постави кореографија која ће бити изведена на Државном првенству, али и на наступима које овај тим буде имао у наредном периоду. Задовољна сам напретком који су девојчице показале у предходних седам месеци ‒ каже Ракићевић.

КУД „Сокобањске мажореткиње” је основан 21. септембра прошле године и данас броји 36 чланица распоређених у три узрасне категорије, јуниорке, кадеткиње и дечији тим.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 4 =