Mažoretkinje naslovna

Sokobanjske mažoretkinje na Državnom prvenstvu

Sport

Sokobanjske mažoretkinje će učestvovati na Državnom prvenstvu u mažoret plesu koje će se održati 1. juna u Apatinu. Prema pravilima Evropske mažoret asocijacije (EMA) svaki tim dobija zadatu koreografiju koju priprema za određeno takmičenje. Naš tim je u petak dobio svoju zadatu koreografiju i počinje pripreme za svoje prvo zvanično takmičenje.

Vladica Minić Na prvenstvu će učestvovati sva tri tima, juniorke, kadetkinje, kao i dečiji tim.

‒ Ovo je naše prvo takmičenje i svi smo veoma uzbuđeni. Očekivanja nisu velika ali mi se spremamo i daćemo sve od sebe ‒ kaže Vladica Minić, direktor KUD-a „Sokobanjske mažoretkinje”. Mažoretkinje mlađe

Marina Rakićević Marina Rakićević iz Bele Crkve je glavni trener Sokobanjskih mažoretkinja. Ona je posetila sokobanjski tim radi konsultacija oko pripreme koreografije za Državno prvenstvo.

‒ Cilj moje posete ja da se postavi koreografija koja će biti izvedena na Državnom prvenstvu, ali i na nastupima koje ovaj tim bude imao u narednom periodu. Zadovoljna sam napretkom koji su devojčice pokazale u predhodnih sedam meseci ‒ kaže Rakićević.

KUD „Sokobanjske mažoretkinje” je osnovan 21. septembra prošle godine i danas broji 36 članica raspoređenih u tri uzrasne kategorije, juniorke, kadetkinje i dečiji tim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + 8 =