Sokobanja u popularnoj emisiji SAT

Društvo

Turističkom ponudom Sokobanje bavila se i ekipa popularne emisije „SAT” koja je prethodnih dana boravila u ovom turističkom mestu. U jučerašnjoj emisiji, osim što su gledaoci upoznati sa smeštajnim kapacitetima u privatnim objektima, naglašeno je da se većina sokobanjskih hotela renovira i da je jedino za goste otvoren objekat „Moravica”. Kao kuriozitet je napomenut apartman 144 u hotelu „Moravica” u kome je boravio jedini naš nobelovac Ivo Andrić i koji se može razgledati, ali se u njemu ne može prenoćiti.

U emisiji se hvali kvalitet smeštaja u ovdašnjim vilama i drugim objektima koji se izdaju uz napomenu da je popunjenost kapaciteta u julu i avgustu dobra i pored toga što su cene morske. Ističući da je Sokobanja jedna od pet turističkih top centara u Srbiji, kolege iz „SAT”-a imale su primedbe na radno vreme Turističko- informativnog centra koji je otvoren samo radnim danima od 9 do 15 časova. Oni smatraju da ne bi trebalo ovaj objekat da bude zatvoren nedeljom i za vreme državnih praznika, jer tada ima najviše putovanja.

U razgovoru urednika emisije Mladena Alvirovića sa direktorom Turističke organizacije Sokobanja Ljubinkom Milenkovićem, gledaoci su mogli da saznaju da se vaučeri Ministarstva turizma primaju u 80 objekata u banji. Milenković je još i kazao da prosečan gost u banji su porodice sa decom iz urbanih sredina, a na primedbu o raskopanosti banjskih ulica on je rekao da se radi kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže i da je njen završetak bio planiran za mart mesec, ali zbog problema se kasni i ti radovi biće završeni ovih dana. U nastavku emisije govorilo se o „Sokotermama” i Akva parku „Podina”.

Ekipa „SAT”-a gledaocima je predložila da prilikom boravka u Sokobanji obiđu Bovansko jezero, selo Vrmdžu, Soko grad i ostala lokalna izletišta. Na kraju ovog predstavljanja Sokobanje, govorilo se o gurmanskim specijalitetima kraja i o novoizgrađenoj letnjoj pozornici „Vrelo”.

Celu emisiju možete pogledati na zvaničnom Jutjub kanalu emisije „SAT”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 − 4 =