Сокобања се уписала на иновациону мапу Србије

Друштво

Плод успешне сарадње сокобањске локалне самоуправе са републичким органима је и недаввно изграђени иновациони центар у просторијаме некадашње сале изнад Ватрогасног друштва. Захваљујући средстима у износу од 37 милиона динара, добијеним на конкурсу за изградњу иновационих смарт сити центара који је расписало Министарство за иновације и технолошки развој, Сокобања се прикључила градовима у Србији који су већ опремили овакве просторе уз помоћ средстава и републичког буџета.

Млади сокобањски предузетници и иноватори у овом Стартап центру имаће на располагању савремену опрему за рад и модерно опремљен заједнички простор за рад младих предузетника.

− Добили смо један савремени простор који ће служити прво развоју наших  младих предузетника, нашој средњој школи, нашим јавним и здравственим установама, као и туристичко организацији. Овде се могу организовати и мањи семинари за 40 до 50 људи − каже председник општине Сокобања Миодраг Николић, у разговору са представницима локалних медија поводом завршетка овог центра.

Он је још и казао да ће у наредној години из општинског буџета бити финансирана реконструкција парног грејања и сређивање простора испред Иновационе сале. Новоуређен простор  користиће за свој рад невладин сектор , односно удружења грађана и други.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =