Сокобања прва туристичка дестинација коју је посетио министар туризма Хусеин Мемић

Друштво Туризам

Mинистар туризма и омладине Хусеин Мемић, данас је посетио општину Сокобања. У оквиру посете најпре је у у Кабинету председника општине одржао састанак коме су поред Николића присуствовали и заменик председника општине Владимир Миловановић, председник Скупштине општине Сокобања Владан Петковић, народна посланица Јана Матеовић, шефица Кабинета председника општине Оливера Денић, директор Туристичке организације Сокобање Љубинко Миленковић и представница Одељења за урбанизам, ЛЕР и заштиту животне средине Марија Жикић.

Након састанка министар је обишао у центру турско купатило амам и инхалаторијум као и Летњу позoрницу на Врелу. Сокобања је прва туристичка дестинација коју је министар Мемић посетио од када је формиран нови сазив Владе, он каже да је то учинио са разлогом јер је бања под Озреном тренутно најбољи пример како једно туристичко место треба да се развије и напредује.

− Ово је заиста један бисер Србије и ја желим да честитам свим људима из локалне самоуправе на до сада постигнутим резултатима. Управо због тих добрих резултата који су постигнутии у претходном периоду сам овде и ово треба да буде један светао пример политике развоја туризма у Србији. Сокобања је одмах након Београда прва дестинација по посети, ви сте искористили највише ваучера и пазите ја увек говорим они који узимају ваучере они бирају где ће ићи а изабрали су Сокобању − реко је Мемић.

Министар је подсетио да је ресорно министарство од 2015. године помогло развој туризма у Сокобањи са 87,5 милиона као и да је изградњу Летње позорнице министарство финансирало са 65,5 милиона динара.

Осврнувши се на проблем сиве економије у области туризма, Мемић је истакао да Сокобања има преко 700 пријављених и регистрованих домаћинства која се баве туризмом и да је успела у великој мери да сузбије сиву економију на локалу. Он додаје да нажалост тако није у другим туристичким местима и да постоје особе које имају и по 30 станова које издају а држави ништа не плаћају. Из тог разлога у плану је да се већ од нове године доста уради на сузбијању сиве економија у туризму.

− Што се тиче сиве економије, ја заиста разуимем људе који на пример продају на бувљаку да преживе и то могу да разумем и ако желим да поштујем закон али да неко ко има 20, 30 станова а да не даје ни један динар држави то не разумем. То је врло лоше не само за државу већ и за све људе који улажу велики новац и плаћају све дажбине држави − истако је министар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 6 =