Miveli

Још једно вајарско дело Београдског уметника на поклон Сокобањи

Друштво

Ових дана на сокобањској променади, или ако вам је ипак лепше, на мермерном шеталишту, у току је процес стварања новог уметничког дела вајара, сликара, графичара, уметника Миће Величковића Мивелија.

Његови радови препознатљиви су по својим лицима и облицима уклесаним у дрвету. У парку на Бањици се налазе три дела овог уметника остављена Сокобањи. Уметничка остварења „Ла Барка, Пореклоˮ, и широм света познато лице Николе Тесле уклесано у дрво платана, које је некако након клесања његовог лика поново пустило своје гране, иако се чинило да ће остати само као трупло, поново је оживело и наставило да у парку даје свој хлад. Код легата „Милуна Митровићаˮ поставила се једна лепа и необична композиција под називом „Точкови срећеˮ.

За ову, нову креацију, која настаје на стаблу градске липе, овај уметник, није желео да открије име које ће носити и чији ће ликови бити уклесани. Барем не за сада. Али нам је указао да се ради о великим и познатим српским јунацима. О којим се то историјским и знаменитим људима из наше славне прошлости ради, сазнаћемо након завршетка саме скулптуре.

До тада, уживајте током своје шетње, у процесу стварања које се свакодневно може видети у центру овог нашег града.

Miveli

 

1 thoughts on “Још једно вајарско дело Београдског уметника на поклон Сокобањи

  1. Ma super, išeći zdravo drvo zarad neke skulpture je veoma inteligentno razmišljanje. Samo mi nije jasno, koje je obrazloženje, zašto je još jedna lipa u nizu upropaštena, i kome u opšte smeta to drveće i zbog čega ide ka tome da ga toliko nemilosrdno seče, bilo da je na šetalištu, ili po parkovima, a u zadnje vreme smo svi svedoci nestručnog uništavanja već formiranih stabala…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =