Сокобања – прва еколошка општина у Србији

Друштво

Захваљујући општини Сокобања, ЈКП “Напредак” и Секопаку, Сокобања је постала прво место у Србији које има комплетан систем за примарну селекцију и одлагање амбалажног отпада. У оквиру пројекта “Вашу амбалажу у рециклажу” у самом граду обезбеђено је 350 видно обележених контејнера различитих боја за сакупљање ПЕТ амбалаже, папира и стакла као и 4.000 канти за сакупљање амбалажног отпада за свако домаћинство на територији општине Сокобања.

– Сокобања као прва еколошка општина мора да уложи велике напоре како би оправдала ову титулу. Чињеница је да је ово најстарија српска бања, по многима најлепша, где је развој здравственог туризма заснован на природним факторима, нас обавезује на ефикасну заштиту и очување природних ресурса. Развој туристичке делатности у великој мери зависи од природних фактора који чине окосницу здравственог туризма – каже Исидор Крстић председник општине Сокобања.

У Секопаку, који је лидер у управљању амбалажним отпадом, имају за циљ да се овакав систем примарне селекције успостави у свим градовима у Србији.

– Велико ми је задовољство што смо заједно са општином Сокобања успели да реализујемо овај значајан пројекат који ће омогућити да Сокобања, краљица бањског туризма буде иноватор и лидер у домену очувања животне средине – каже Виолета Белановић Кокир директорка Секопака.

Из општине Сокобања апеловали су на све грађане да се активирају и дају свој допринос очувању природних лепота наше бање.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =