Radničko sportske igre

Сокобања домаћин спортских игара рехабилитационих установа и специјалних болница

Друштво Спорт

Сокобања је домаћин 42. Радничко-спортских игара рехабилитационих установа и специјалних болница Србије и Црне Горе, које су јуче свечано отворене на платоу овдашње Специјалне болнице, тачније објекта познатијег као Стари завод. Запослени ових установа у Врњачкој бањи, Селтерс бањи, Златибору, Рибарској бањи, Старом сланкамену, Пролом бањи, Русанди, Буковичкој, Гамзиградској бањи, као и из Ниша и Сокобање надметаће се у спортским играма до суботе, 21. маја, за када је најављено свечано затварање.

Radničko sportske igre

– Овога пута једино представници из Игала нису могли да дођу, мада су били присутни на свим осталим играма. Гости су до сада презадовољни и надам се да ће игре проћи без повреда и да сви буду задовољни као и обично. Овде није само спорт у питању. Ту су дружења, размењивање искустава између колега и синдиката. Иначе за све спортове смо припремили пехаре и медаље, као и плакете заслужнима за организацију игара и за помоћ у организацији – Општини Сокобања, Специјалној болници и Бањици – рекао је Горан Франкуловић, председник Организационог одбора свих бања Србије и Црне Горе за радничко-спортске игре.

Наредна четири дана мушкарци ће се такмичити у седам дисциплина (фудбалу, стрељаштву, пикаду, пливању, шаху, одбојци и стоном тенису), а жене у пет (стрељаштву, пикаду, пливању, одбојци и стоном тенису).

Radničko sportske igre

Међу такмичарским екипама су и представници из Селтерса, односно Младеновачке бање.

– У Сокобањи смо били много пута. Иначе Сокобања је пријатељска бања кад је у питању Селтерс, а када је реч о овим сусретима много пута су били организатори и то одлични организатори. Надам се да ће ове бити једне у низу тих игара које је Сокобања организовала и где ћемо лепо да се дружимо, такмичимо, разменимо искуства и пожелимо да се опет видимо следеће године – рекао је Небојша Благојевић, вођа спортске екипе Селтерс бање и један од чланова Организационог одбора игара.

Radničko sportske igre

Игре је свечано отворила др Весна Милановић, директорка Специјалне болнице „Сокобањаˮ рекавши да су се после две године паузе зажелели оваквих догађаја, као и да се нада да је пандемија остала иза нас и да ће се након свега наставити редовна дружења и окупљања.
Отварању игара присуствовали су представници локалне самоуправе на челу са Владимиром Миловановићем, замеником председника општине.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 3 =