Поводом Дана заштите природе у Србији годишњи скуп управљача заштићених подручјаодржава се у Сокобањи

Друштво Туризам

Поводом обележавања дана заштите природе, данас је у хотелу „Моравица” отворен годишњи скуп свих управљача заштићених подручја са територије Србије. Семинар ће трајати три дана а одржава се у Сокобањи, јер је за Дан заштите природе у Србији 2009. године, одабран 11. април зато што је тога дана 1949. године први пут установљен статус једног подручја као заштићеног природног добра, а то су водопади у оквиру Споменика природе „Велика и Мала Рипаљка” на територији општине Сокобања.

Сара Павлов државни секретар Министарства животне средине није била у могућности да присуствује семинару па се учесницима обратила преко аудио линка. Павлов је поздравила све присутне и истакла да овај годишњи скуп представља најважнији сусрет управљача заштићених подручја на годишњем нивоу јер им омугућава да се окупе и да разговарају о могућностима будуће сарадње и умрежавању као и подизању сопствених капацитета уз подршку ресорног министарства.

− Мени је заиста криво што нисам могла да будем у Сокобањи и драго ми је што можете да уживате у њеним чарима и заштићеном подручју Рипаљка због чега се на тој локацији одржава годишњи семинар − истакла је она.

Учеснике семинара је у име општине Сокобања поздравио председник Миодраг Николић, пожелевши им леп провод у „Зеленом срцу Србије” наредна три дана, истакавши да је Бог био толико дарежљив према бањи под Озреном да им ни седам дана не би било довољно да обиђу све њене природне лепоте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =