Мини одбојка оживела одбојку на истоку: На „Мосићу” осам клубова

Друштво Спорт

Преко 150 младих одбојкаша из осам клубова југоисточне Србије окупило се овог викенда на завршници турнира у летњој лиги мини одбојке „Мосић” у Сокобањи. Такмичења су одржана у суботу у сали Средње школе „Бранислав Нушић”, а учествовали су „Винер” из Бора, „Тимок” из Зајечара, „Хајдук Вељко” из Неготина, „Књажевац” из Књажевца, „Мајданпек” из Мајданпека, „Волејбор тим” из Бора и „Озрен” из Сокобање.

Ово такмичење показало је да има наде за одбојкашки спорт у нашем региону, каже Милош Крстић испред сокобањског клуба, додајући да је „Мосић” допринео да се овај спорт прошири.

– Све више и више је млађих девојчица, а уједно и дечака на овом такмичењу. Желим да се захвалим одбојкашком савезу Зајечарског региона што нам је омогућио да имамо овако лепу лигу, да сваке године будемо домаћини и искористимо ово као туристичку промоцију нашег лепог места. Намерно смо узели да буде по овако лепом времену да сви они могу да прошетају по Сокобањи и да се увере које лепоте ми овде поседујемо – поручује Крстић.

По речима Саше Митића, председника Међуокружног одбојкашког савеза Зајечар, Сокобања је свих ових година одличан домаћин, а мини добојка допринела је да овај спорт оживи одбојку на истоку.

– Пре четири сезоне кад смо покретали овај пројекат, на климавим ногама је била одбојка што се тиче млађих селекција. Ево сад већ после четири сезоне имамо пуне селекције јер су дечица која су прве сезоне играла мини одбојку сад већ кадети и кадеткиње што значи да су већ негде прва година средње школе. Тако да су сви клубови у овим сезонама успели да направе пете и шесте разреде, то су млађи пионири и млађе пионирке и седме и осме разреде, то су пионири и пионирке. Наравно за две године ће кадети прећи у јуниорске селекције, а онда и у сениорске, тако да ето мини одбојка нам је доста помогла да оживимо буквално одбојку на истоку – истиче Митић.

Он објашњава и да су због великог броја такмичара, али и финансија такмичења подељена на летњу и зимску лигу.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

Фото: Кристијан Ђорђевић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − three =