Skupština

Скупштина општине Сокобања одлучила: Најбољим ученицима бицикл на поклон

Друштво Политика

Одборници Скупштине општине Сокобања су на седници, одржаној 7. јуна, усвојили завршни рачун буџета. Општинска каса лане је забележила позитиван салдо пошто је приход био 738.143.000 динара, а расход мањи за 93.430.000 динара. Када се додају и пренета средства из ранијих година, онда укупни приходи у општинском Буџету износе 833.629.000, а укупни извршени текући расходи 644.713.000 динара. Део разлике од 188.916.000 је Одлуком, близу 184 милиона, распоређен за друге програме и активности.

Пред општинским парламентом се нашао и Извештај о степену реализације програма пословања ЈКП „Напредакˮ у прва три месеца ове године, у коме се каже да није било одступања у планираним активностима, а и у финансијском делу од донетог плана.

Када је у питању рад другог комуналног предузећа „Зеленило-Сокобањаˮ које је прошлу годину завршило са позитивним финансијским пословањем, у прва три месеца ове године суочило се са мањим приходом, али и расходом. Разлог је мање ангажовање од планираног на зимском одржавању путева, јер су изостале обилније и чешће падавине.

Skupština

Одборници су обрадовали и најбоље ученике у основној школи. На предлог одборника Драгана Николића из СНС, Скупштина је донела Одлуку о награђивању ученика Основне школе „Митрополит Михаилоˮ Сокобања у 2022. години. Школарци од 2. до 8. разреда, који су завршили разред са одличним успехом и свим петицама, биће награђени бициклом. Средства ће обезбедити општина Сокобања.

Сокобањски локални парламент је Одлуком о начину изјашњавања корисника комуналних услуга о квалитету пружања комуналних услуга локалних предузећа дефинисао како и када ће грађани износити ставове о пруженим услугама. Потрошачи ће се једном годишње изјашњавати о пруженим услугама, са циљем унапређења квалитета услуга и унапређења организације и ефикасности рада вршилаца делатности.

Скупштина је усвојила и Програм мерења нивоа буке у животној средини на територији општине којим је утврђено шест мерних места у различитим деловима Сокобање. Мерење нивоа буке вршиће се на сваком од шест мерних места у периоду од четири месеца.

Скупштина је усвојила и Локални план управљања отпадом који представља стратешки документ у овој области којим се дефинишу циљеви управљања отпадом у складу са Програмом управљања отпадом Републике Србије 2022 – 2031.

На овом скупштинском заседању именована је Изборна комисија за спровођење избора за чланове савета месних заједница и то: Никола Николић, дипл. правник, председник Комисије, Александра Марковић, дипл. правник, заменик председника Комисије, Сања Богдановић, члан, Иван Тодоровић, заменик члана, Милена Раденковић Гаћеша, члан и Бојан Младеновић, заменик члана.

Соња Стефановић, дипл. правник, биће секретар Изборне комисије, а Марија Јовановић, дипл. правник, именована је за заменика секретара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =