Vrmdža

Шести „Врмџа Фест 2022ˮ у суботу

Друштво Култура

Шести по реду Интернационални фестивал туристичког и еколошког документарног филма „Врмџа Фест 2022ˮ, биће одржан 30. јула у истоименом селу подно Ртња. Организатор је Локална акциона група „Ртањˮ, партнер фестивала Forum Artistikum из Ниша уз подршку Месне заједнице Врмџа и Општине Сокобања.

Фестивал је такмичарског карактера, док целокупан програм садржи такмичарски и ревијални део. Филмови који не буду изабрани за такмичарски део програма, а испуњавају услове конкурса, биће приказани у ревијалном делу програма. Филмови на фестивалу снимљени су техником филмског или телевизијског записа. У оквиру фестивала биће додељено седам награда и то за најбољи филм фестивала Гран-при „Латин градˮ Врмџа фест 2022, за најбољи филм и телевизијски филм из области туризма, затим екологије, етно културе живота на селу и за најбољи страни филм.


Програм одржавања фестивала Врмџа фест 2022:

– Од 18:00-19:15 часова окупљање мештана Врмџе, гостију и учесника у реализацији фестивала, и публике

– Од 19:15-20:15 часова ревијални део

– Специјална гошћа фестивала мис Туризма Србије за 2020/21 Катарина Стевановић, студенткиња Музичке академије – смер етномузикологија и етнокореологија, из Краљева, уживо наступ пред публиком

– Премијера документарног филма „Амбасадори културе свога временаˮ у продукцији ЛАГ Ртањ
Отварање ВРМЏА ФЕСТ-а

– У 20:15 часова додела признања „Петар Лаловићˮ и проглашење победника, додела награда и плакета

– У 20:50 часова пројекција награђених филмова

– У 23:15 часова затварање филмског фестивала Врмџа фест 2022

Организатори ове већ традиционалне манифестације позвали су све који желе да дођу 30. јула и у прелепом амбијенту Врмџе и Латин града уживају у лепоти документарног филма и нетакнутој природи.

Погледајте промо филм Врмџа феста:

https://www.facebook.com/lagrtanj/videos/624675248845966

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − five =