Vrtić

Е-вртић и у Сокобањи

Друштво

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу на националном Порталу еУправа пружа могућност свим градовима и општинама да својим грађанима омогуће подношење електронских пријава детета у предшколску установу електронским путем (услуга позната као „е-вртић”).

Услуга „еВртић“ је доступна на Порталу еУправа од маја 2016. године и користе је грађани у 17 градова и општина (Београд, Нови Сад, Шабац, Сремска Митровица, Инђија, Смедерево, Крагујевац, Кикинда, Свилајнац, Беочин, Вршац, Зрењанин, Сомбор, Јагодина, Крушевац, Ириг, Жабаљ). До сада је на тај начин поднето преко 48.000 електронских пријава, за које родитељи нису достављали додатну документацију. Од ове године услуга ће бити омогућена у 140 градова и општина широм Србије.

Vrtić

Имајући у виду да је сокобањска предшколска установа изразила жељу и спремност да пружи грађанима наведену услугу, Канцеларија за Информационе технологије и електронску управу у сарадњи са Кабинетом председника Владе припремила је пакет подршке предшколским установама и локалним самоуправама ради промоције.

̶ Циљ је да информишемо родитеље и да им предочимо које су предности електронске услуге, првенствено за њих, а такође и за запослене у предшколској установи. До сада су морали да прилажу одређену документацију уз захтев, сада је довољно да попуне један електронски образац ̶ поручују из Канцеларије за информционе технологије и електронску управу.

Пакет подршке подразумева готове Вести/Информације које треба спровести у наредном периоду у складу са утврђеним активностима, као и визуелна решења промотивног материјала.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 17 =