Sednica skupštine: Smanjenje poreza na imovinu

Društvo Politika

Na jučerašnjoj sednici skupštine Opštine Sokobanja odbornici su usvojili odluke kojima se u narednoj godini smanjuje porez na imovinu kako zbog smanjenja prometovanih cena tako i stope amortizacije koja je povećana sa dosadašnjih 20% na 40% , što znači da će se cena poreza, u 2020. godini smanjiti u određenom procentu u zavisnosti od zone grada.

Usvojen je i rebalans budžeta Opštine Sokobanja zbog smanjenja troškova na određenim pozicijama koji su nastali zbog ušteda u Javnom nabavkama i zbog racionalnijeg trošenja budžeta kao zbog novih investicija. Najveća promena je na poziciji koja se tiče rekonstrukcije i dogradnje vodovodne mreže u ulicama Svetozara Markovića, Miće Panića, Banjičkoj i ulici Branka Đurića u iznosu od oko 14 miliona dinara.

Na jučerašnjoj sednici potvrđeni su mandati odbornicima Ljiljani Marković iz Bogdinca i Radojici Radenkoviću iz Poružnice, oboje sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđujeˮ, takođe, usvojena je ostavka odbornika Bobana Ilića sa izborne liste „Demokratska strankaˮ, koja je podneta na lični zahtev pomenutog odbornika. Usvojena je i odluka o obrazovanju komisije za rodnu ravnopravnost, koja će brojati 7 članova i čija će uloga biti da učestvuje u radu skupštine u delu donošenja odluka koje se tiču rodne ravnopravnosti. Razmatran je i godišnji finansijski izveštaj JP „Zeleniloˮ i tromesečni izveštaj o stepenu realizacije i programa poslovanja JKP „Napredakˮ za period od 01.06. do 30.09. 2019. godine a data je saglasnost i na izmenu i dopunu godišnjeg plana rada PU „Buckoˮ. Postavljen je i opštinski pravobranilac, tu funkciju će u narednih pet godina obavljati Mirjana Kokerić koja je na tom mestu bila i u predhodnom periodu dok je na mestu zamenika pravobranioca postavljena Jelena Janošević.

Opštinski parlament je dao saglasnost na cenovnik usluga u novoj teretani koja je otvorena u SRC „Podinaˮ. Cena usluga do kraja godine biće simbolična i iznosiće, jedan dinar a od 1. jaunara 2020. godine mesečna karta iznosiće 1100 dinara, nedeljna 500 a dnevna karta biće 100 dinara.

Odbornici Demokratske stranke nisu prisustvovali ni na ovoj sednici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 3 =